2008-11-12

Muffins med päron och kardemummaDet är mycket på gång just nu och jag känner mig aningens stressad och så där lite pirrig i magen, kanske lite nervös. I morgon är det dax för final i årets hemma kock och jag kommer sitta på flyget och inte göra annat än tänka på och hålla tummarna för Anne och Dagmar. Just nu kan jag bara inte begripa att jag i augusti var sååå dum att jag bestämde mig för att åka en dag tidigare till USA än vad jag ursprungligen tänkt, dumma dumma mig! Hur som helst så är jag helt säker på att det kommer gå bra, men jag hade så gärna velat vara där och titta iaf.

Jag kommer vara borta i två veckor, en vecka i Washington DC och en vecka i New York, yey! Det kommer säkert bli jättekul, men det känns lite pirrigt ändå. Vet inte hur många chanser jag får till att blogga, så det kan komma att vara lite tyst här ett tag. Så tills jag kommer tillbaka får ni njuta av dessa "höstiga" muffins med päron och kardemumma. Perfekta att njuta med något varmt att dricka, en varm filt och en god bok så här i höstrusket.

Muffins med päron och kardemumma

3 1/2 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 1/2 tsk kardemumma
100 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 st päron

Topping:
1 dl socker
50 g smör
2 dl mjöl

Smält smöret och låt svalna. Skala päronen och skär i små bitar. Vispa smör och socker, tillsätt äggen ett och ett och vispa tills det blir pösigt. Sätt till mjölken. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma och rör ner i smeten. Vänd ner päronbitarna. Fördela smeten i muffinsformar.
Topping, blanda smör, mjöl och socker till en smulig massa. Fördela smulorna ovanpå smeten. Grädda på 175 grader i ca 20 minuter.

2 kommentarer:

Ilva sa...

GRATTIS! Jättekul att ni vann-vad duktiga ni är!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.