2009-01-27

Lasagne med spenat och getostI början av det här året så tänkte jag att 2009 kan omöjligen bli ett sunkigare år än 2008. Jag var så säker att jag tror till och med att jag sa det rakt ut åxå. Men himmel och plättar så fel jag hade, januari är inte slut ännu men det är redan värre, hästlängder värre än hela 2008 sammantaget. En familje katastrof som verkar få ett lyckligt slut, men ändå det värsta jag har upplevt någonsin, huvva! Jag ska verkligen tänka mig för hur jag kommer sia om 2010 i december.

Nä till något roligare och godare, mycket godare. Jag hade efter all julmat svår craving på både getost och spenat, så varför inte slå ihop dom? Resultatet blev denna underbart goda lasange som dessutom är bus enkel att göra, och smakar lika underbart i matlådan nästa dag.

Lasagne med spenat och getost
ca 4 portioner

250 g färska lansagneplattor
200 g getost (Chevre)
2 dl creme fraiche
100 g soltorkade tomater i olja
200 g färsk spenat
1 gul lök
2 vitlöks klyftor
1 dl riven pecorino
1/2 dl mjölk

Hacka löken, tomaterna och vitlöken. Fräs i lite olivolja. Sätt till spenaten och fräs i ytterligare någon minut. Blanda creme fraiche och getost. Rör ner ostblandningen i spenaten och låt puttra några minuter. Varva lasagneplattorna och spenat röran i en smord ungsform, avsluta med spenat röra. Häll mjölken över lasagnen och strö till sist över den rivna pecorinon ovan på. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.

3 kommentarer:

Katrin sa...

Jag kollade på ett annat lasagnerecept (hos Ayla på veckansmiddag.blogspot.com) och tänkte att det tar aldrig slut på varianter! Kul! Kanske att man skulle ha en lasagnevecka?
Tar du bort kanten på getosten? har bara ätit Chèvre en gång (med kant) och det smakade terpentin...
Hoppas att det "bara" är januari som blir trist på 2009 *håller tummarna för att det ska vända*!
mvh
Katrin

Lena sa...

Hej Katrin.
Ja varför inte, lasagne kan man ju variera i det oändliga så en temavecka skulle kunna vara kul. Men jag gissar att det skulle dröja till man blev sugen på lasagne igen efter en hel vecka....
Ja, jag tar bort kanten på getosten, gillar inte riktigt smaken på den.

Caroline sa...

Älskar lasagne och det är så kul att se hur alla andra gör sin lasagne! Fin blogg förresten! :D Hälsningar
http://systrarnayster.blogg.se