2007-05-06

Copy cat, hot pasta med skinka.

Jag har haft noll och ingen inspiration att laga mat den senaste veckan, jag har bara känt mig trött och stressad. Så när det nu äntligen varit helg så har jag passat på och slappa lite och försökt fixa lite saker som hängt över mig, men tyvärr ytterst lite matlagning har blivit gjord. Jag får verkligen bättra mig den här veckan.
Här är i alla fall en enklare pasta som jag lyckats svänga ihop, original receptet hittade jag hos Anne's Food. Jag gjorde några mindre ändringar, främst för att jag inte gillar majs, hur som helst blev den het och god. Tyvärr var den inget vidare att värma i matlådan, den goda såsen lixom rann av, så om du provar den, vilket du borde, ät upp alltihop på en gång

3-4 portioner
200 g rökt skinka (jag använde påläggs skinka för det var det som fanns i kylen)
1 stor gul paprika
3 dl crème fraîche
1 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
1 tsk Tiger sauce
1 pressad vitlöksklyfta
Pasta 3-4 portioner.

Koka pastan. Tärna paprikan, och strimla skinkan. Blanda allt (utom pastan) i en kastrull, koka upp och låt puttra i några minuter. Smaka eventuellt av med mer kryddor. Blanda den varma pastan med såsen och servera.

1 kommentar:

Anne sa...

Det där hade jag lyckats glömma bort, men det såg supergott ut. Kanske skulle göra ikväll? Någon är ju och leker, så jag roa mig på egen hand..