2008-11-08

Kladdkaka med Dumle



Äntligen helg! Godis sugen? Då är den här kladdkakan med Dumle perfekt. Farligt god, men också väldigt mäktig så det räcker med en bit (kanske). Receptet kommer från Kladdkakan.se, och jag följde receptet nästan till punkt och pricka. Förutom att jag använde vanilj extrakt i smeten och så gräddade jag min kaka lite längre efter jag lagt på kolan för den var så väldigt kladdig i mitten. På försök nummer två, det kommer säkert bli fler också, serverade jag den lite ljummen med glass och det var fantastiskt gott.

Kladdkaka med Dumle

100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl sirap
2dl mjöl
5 msk kakao
1 msk vanilj extrakt
1 påse Dumle kola

Smält smöret och rör ner ägg socker, sirap och vanilj extrakt. Sikta ner mjöl och kakao och blanda ordentligt. Häll upp smeten i en smord och bröad form. Grädda ca 10 minuter på 175 grader. Ta ut kakan, dela Dumlekolan på längden och tryck ner dem i kakan. Grädda ytterligare ca 12-14 minuter. Låt kakan svalna och servera med vanilj glass eller en klick grädde.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag blir så avis på alla som blir bjuden på dina efterrätter/kakor.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.