2008-12-31

Mustig kyckling



Så var då 2008 snart slut. Ska bli skönt med ett nytt år, bättre än det förra hoppas jag, och med massor med rolig mat att laga och äta. Ska kanske våga mig på några nyårs löften.... men bara kanske så vi får se i morrn.
I dag bjuder jag på den här kycklingen med julmustsås, jättegott och enkelt att göra. Men passa på nu när det finns must i butikerna, det kan vara bra mycket svårare under vår och sommar halvåret, jag vet jag har jagat ett par gånger. Receptet kommer från en kollega som hittat det på nätet, men tyvärr kan jag inte komma ihåg var.
Gott Nytt År allihop!

Mustig kyckling
(4 portioner)
500g kycklingfilée, ca 4st
2 dl cremefraiche
2 dl julmust
1 hönsbuljongtärning
1 tsk malen ingefära
1 tsk rosmarin
1 msk kinesisk soja
smör att steka i

Bryn kycklingen i smöret. Sänk värmen och blanda resten av ingredienserna och häll i stekpannan. Koka upp och låt puttra ca 10 min. Garnera ev med färsk rosmarin. Servera gärna med potatis klyftor och ungsstekta grönsaker till exempel paprika, svamp, squash.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Den ser fantastiskt god ut. Trots att jag avskyr julmust så funderar jag på att laga det.

Anonym sa...

Det inte bara såg fantastiskt gott ut, det var fantastiskt gott! Klart bästa jag ätit i år trots att jag avskyr julmust.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.