2009-03-02

Kyckling med äpple och jordnötssåsJag har varit en kort sväng i Umeå över helgen och hälsat på. Tyvärr blev det inte så mycket vila och slappa, och jag som redan innan helgen var trött och slö. Men nu måste jag försöka ta mig samman på något vis dels för att klara veckan och dels för att jag inte kan gå runt som en björn som helst vill krypa i ide för vintern. Jag måste försöka avbryta min ätstörning, dvs sluta äta allt med minsta lilla gnutta socker i som finns i lägenheten när som helst, dessutom måste jag försöka bli lite piggare så det första jag tänker när jag vaknar inte är "hur många timmar är det tills jag kan sova igen". Nä uppryckning! Frågan är hur?
Här är i alla fall ett ganska positivt mat resultat av min slöhet, en rätt som blev till då jag inte orkade gå ut utan fick använda det som fanns hemma. Kyckling med äpple och jordnötssås enkelt att göra och gott om man har en slapp dag.

Kyckling med äpple och jordnötssås


3 st kyckling filéer
2tsk ingefära
2 äpplen
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl jordnötter
1 röd chili
1 msk citron saft
1 msk farin socker
2 1/2 dl grädde
1 dl vatten
1 tärning hönsbuljong
1 tsk kinesisk soya
olja

Kör jordnötterna i en mixer så att de blir fint hackade. Hacka chili fint. Blanda jornötter, chili, citron saft, farin socker, buljong tärning, soya, grädde och vatten. Koka upp under omrörning och låt puttra några minuter. Stek kycklingen och krydda med ingefäran. Häll den varma såsen över kycklingen och låt puttra några minuter. Hacka äpplen och vitlök och fräs dem i lite olja. Blanda ner äpplen och vitlök i grytan, alternativt servera på sidan om. Servera kycklingen med ris.

4 kommentarer:

pepperkverna sa...

Spennende kombinasjon. Den må prøves! Hege

torkel sa...

Ska det verkligen stå "som en björn", borde det inte vara "som Björn"...

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Ullis sa...

Det lät faktiskt riktigt spännande , måste testa!