2007-10-02

Melon och fetaost sallad



I fredags så hade jag mina arbetskamrater hemma på middag, de fick till huvudrätt Anne' s chili vilket var en toppen hit. Till förrätt så hade jag en melon och fetaost sallad med chili (jo det var en hel del chili den kvällen) och mynta. Först så tvekade jag lite inför denna kombination men den var faktiskt väldigt lyckad, något som jag definitivt ska komma i håg fler gånger.
Tyvärr inga exakta mängder efter som jag körde på känn, så om det känns bra så blir det nog det också :)

Melon och fetaost sallad
ruccola
vattenmelon
fetaost
god olivolja
mynta
en liten röd chili
granat äpple
svatpeppar

Skölj och låt ruccolan rinna av. Lägg ruccolan i botten av sallads skålen eller fatet. Hacka chilifrukten fint, hacka en rejäl näve av myntan, blanda med olivolja. Skär vattenmelonen i mindre bitar och blanda med olje mixen. Låt melonen ligga en liten stund i "marinaden". Lägg melonen ovan på salladen. Hacka fetaost och gröp ur ett granat äpple, blanda dem och sprid ut ovan på melonen. Mal lite svart peppar ovan på. Klart att servera.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Melon och feta är en god kombination.

natz sa...

spännande kombination, ser väldigt gott ut!